Travel Coin Box

Wednesday, November 4, 2015

Setahun Bagaikan Semalam

Assalamualaikum w.b.t..

Bertemu kembali setelah agak lama meyepikan diri. Terasa tetiba hari ni nak post entry..
Hari ni 04/11/2015...Genap setahun...setahun terasa bagaikan semalam..
Malam tadi waktu siap2 nak masuk tidur..tetiba encik abah berbunyi..."Nadia, esok dah 4hb...dah setahun arwah ma tinggalkan abah..terasa kejap masa berlalu. Abah nak buat kenduri tahlil tapi abah nak semua anak2 abah berkumpul". Luahan hati seorang ayah..
Herm...Liza yang ada kat bilik tersentap dengar...Liza pun rindu arwah ma..
So...kepada anak2 yang masih berpeluang untuk berbakti kepada kedua orang tua anda...hargailah sementara masih berkesempatan. Hargailah sementara ibu bapa masih hidup..
Jika dah xde, tiada gunanya jika nak menyesal..

Okla...semoga bertemu lagi di lain entry...Al fatihah buat arwah ma...
Semoga ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman..




63 comments:

  1. بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
    الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
    الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
    مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ
    إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
    اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ
    صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ

    Semoga roh arwah ma awak dicucuri rahmat Allah dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang dikasihi Allah...

    ReplyDelete
  2. tetiba air keluar dari mata.. walaupun entry simple.. menusuk kalbu.. T_T
    Rindu arwah ma.. ter-rindu juga arwah tok.. miss their hug.. T_T

    ReplyDelete
  3. Salam..bw ke sini..

    Entry yang simple tapi sayu bacanya..
    al-fatihah..

    ReplyDelete
  4. semoga arwah ditempatkan bersama orang-orang yg beriman.. aamiin..

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. Alfatihah.. semoga arwah tenang di sana...
    salam perkenalan.. tq sudi singgah dan komen di blog kak Alycia ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin...
      wc kak Alycia...salam perkenalan...

      Delete
  7. Al fatihah buat arwah ma... perjuangan tetap perlu diteruskan... lepas ni jangan memnyepi lelama lagi ek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin...thanks faizal atas kata2 semangat...

      Delete
  8. Al-fatihah untuk mama Liza.

    Anyway TQ singgah dan tinggalkan jejak di blog saya.

    ReplyDelete
  9. Takziah, moga ditempatkan mama liza dikalangan orang yang beriman

    ReplyDelete
  10. Alfatihah untuk arwah mama Liza. Salam ukhwah dear, saya follow sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin...
      thanks linda sudi follow liza...

      Delete
  11. Semoga ditempatkan di kalangan orang beriman..

    ReplyDelete
  12. Al-fatihah untuk arwah ma.. Semoga ditempatkan di kalangan orang yang beriman dan beramal soleh..

    ReplyDelete
  13. Sebaknya baca. Semoga ditempatkan di kalangan orang yang beriman.

    ReplyDelete
  14. ya allah..sedih nyee..semoga terus kuat..Allah bersama kalian..

    ReplyDelete
  15. ya Allah.. sedih sangat bila baca.. tabahkan hati ye kak..

    ReplyDelete
  16. Al-Fatihah untuk arwah ma. Ma abam kie pun sudah meninggal dunia 13 thn lampau. Tapi ayah masaih ada. Abam kie follows you back. TQ.

    ReplyDelete
  17. simple, padat, dan cukup memberi pelajaran bagi pembaca.
    Salam kenal dari Indonesia

    ReplyDelete

Jangan lupa Klik2