Travel Coin Box

Tuesday, October 13, 2015

Kisah Besday NADIA Yang Tak Jadi2....

Assalamualaikum w.b.t

Special entry untuk adik kesayangan saya...Entry ni untuk besday nadia...23/08..
Walaupun kami berlainan mak n ayah, kami tetap adik beradik...Anugerah terindah ILLAHI...
Smoga ikatan ukhwah ni sampai ke jannah...hehehe...nak kira camne tu??

❤❤HEPY BESDAY Sweety DiDa❤❤
Waktu berjalan tiada henti
Mengiringi bulan dan jua mentari
Yang terbit setiap hari
Mengiringi usiamu yang bertambah hari ke hari
Hingga saat ini
Selamat Hari Jadi..

Inilah kisah besday yang xjadi2...Hahaha...

Kisah 22/08 :
Sehari sebelum besday Nadia, kitaorang keluar jenjalan....Tengok filem Inside Out.
Kalo dapat tengok wayang kartun, senyum melebar la adik manis ni..








 












 
 
On d way balik, hujan lebat selebat2nya...Tapi sebab perut berdangdut,
kami singgah lagi kat BURGERAK...
Yeah....ada menu baru.....Mango Cheese Cake dari Lilawadi...
Tertunailah impian cik Nadia untuk makan mango cheese cake ini..
So, kira pre celebrate besday la ni...
Si comel Una & Haikal tersengih jea tengok menu ni...antara fav diaorang juga la...


Tergugat iman tengok Mango Cheese Cake ni
 







Yaya & Una tersengih menunggu order sampai


Si kecil haziq dah membebel 'Mana makanan adik? Nape lambat sgt masak?'


Malu kena snap gambar..Ko ingat ko kecik ke adik??


Makanan smpai terus suruh bukakan...Si kecik yg baru belajar makan...

Kalo bawa si kecik ni, xsunyi la kete...Ada jea modal dia nak membebel....

23/08 (Ahad)...
Liza n Nadia keluar nak g celebrate besday tapi xdiizinkanNya...Sampai kat restoran tu, hujan turun selebat2nya....Kitaorg dapat pondok yang agak cantik la...Tapi disebabkan hujan lebat, petir , kilat...hmm..siap blackout lagi 3x, kitaorg mkn ala kadar jeala...order kek pun kek xsmpai...kitaorg pun siap basah lencun...mlm tu kuantan banjir kilat tau...kita hanya mampu merancang kan...so...besday girl ckp nak smbut lain kali...sempat bagi besday card yg xseberapa jea...

05/09 (Sabtu)
Hmmm...liza plan nak celebrate besaday nadia yg liza hutang tu..Nadia plak plan nak derma darah tapi kitaorang kuar lambat...huhu...kesian...ada la hikmah disebaliknya tu kan...so,kitaorg jenjalan jeala ptg tu...bawa nadia g Panaderia...tapi xbyk choice..yg nampak menarik tertarik nutella cheese cake jea..yang nak try sni boleh try kek ni...sdap sgt..so..xjadi celebrate la..hahaha...mcm xde jea kek besday nadia tahun ni..kalo nak baca entry Panaderia nadia...leh klik kat sini

Panaderia Kuantan
Nutella Cheese Cake..

13/09 (Ahad)

Planning nak pergi jenjalan Banting cuti 2 hari tapi en.abah xbagi sbb jerebu teruk. En.abah soh simpan jea duit tu utk jenjalan lain kali..so melepak di rumah jeala..Ahad petang tu planning nak celebrate besday nadia yang xjadi2..Hehe..So, ahad petang tu kitaorang keluar la jenjalan...Singgah SR beli kek sepotong dua pastu terus ke Pizza Hut..Tengah duk tunggu2 makanan sampai, dapat call dari mak nadia..Arwah tok nadia dah nazak..
Kami pun bergegas balik rumah..Cakap2 ngan en.abah..Nak cari tiket malam tu jugak belum tentu ada..So, Liza amik keputusan drive jea ke Penang..So, malam tu kami bertolak lam kul 9mlm.
Pengalaman pertama drive malam jejauh camni..en.abah yang sangat memahami..thanks abah..
Kami sampai hospital lam 4pagi++ tapi guard xbagi masuk..so, terpaksalah pulang..Syukur, sebab dapat juga berjumpa ngan arwah tok nadia. Permintaan dia nak jumpa kami berdua...
Tapi Allah lebih menyayanginya..Selasa petang tu, arwah tok telah kembali ke rahmatullah...
DariNya kita datang dan kepadaNya kita kembali..Ajal maut ditangan Allah swt....
Al fatihah buat arwah tok..Semoga ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman.

So,inilah kisah besday nadia yang xjadi2...
Akak rasa kita celebrate sama2 jeala bulan 12 nanti k.
Ayat penyedap hati...
Sesungguhnya Kita Hanya Mampu Merancang..
Allah Yang Menentukannya..
*maaf sebab lambat post entry ni..banyak kekangan selepas balik dari Penang aritu..


SELAMAT HARI LAHIR !!!
❤~ Ya Allah..Abadikan kasih sayangnya,tunjukkanlah jalannya dan penuhilah dengan cahaya-Mu yang tidak pernah redup,lapangkanlah dadanya dengan limpahan iman dan keindahan tawakal kepada-Mu,hidupkanlah dengan ma’rifat-Mu,dan matikanlah dalam keadaan syahid di jalan-Mu. Sesungguhnya Engkau sebaik-baik Pelindung dan sebaik-baik Penolong.Aamin...

10 comments:

  1. http://madey09.blogspot.com/ asalam maal hijrah...kenalkan blog..follow blog Etuza ya

    ReplyDelete
  2. mcm bes ja mango cheese cake, hehe

    ReplyDelete
  3. Moga ukhuwah berpanjangan... adik beradik, lain mak & ayah :)

    ReplyDelete
  4. semoga ikatan kekeluargaan berkekalan until jannah ;)

    ReplyDelete
  5. terliur tengok mango cheese cake tu

    pstttt.. terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #19 dan blog ini tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2015/10/senarai-url-blog-19.html

    ReplyDelete
  6. Salam singgah sini dik...sedapnya mango cheese tu....semoga ikatan kekeluargan yang terjalin akan bertambah erat dan berkekalan hingga akhir hayat...

    ReplyDelete
  7. errrrmmmmm....asal cake ni macam membuatkan kita terpukau sementara eh ? hahahaha niceee...kipidapp :D

    ReplyDelete

Jangan lupa Klik2